Behandeling

Informatie over Behandeling

Herstellen van een eetstoornis is niet gemakkelijk. Het gaat met vallen en opstaan. Veel mensen met eetproblemen zoeken niet of pas laat hulp: soms vanwege schuld, schaamte en angst, maar soms omdat ze zich niet bewust zijn van de ernst van hun problemen en het gevoel hebben het onder controle te hebben.

Wel is het zo dat hoe eerder de eetproblemen worden aangepakt, hoe sneller en gemakkelijker herstel mogelijk is. Daarom raden we ook aan om eetproblemen, hoe moeilijk dat ook kan zijn, te delen en hulp te zoeken. Dat kan bij een professional, maar ook bij familieleden of een goede vriend of vriendin.

De eerste stap bij het inschakelen van hulp is de eetproblemen met de huisarts bespreken. De huisarts kan doorverwijzen naar meer gespecialiseerde hulp. Een huisarts ziet veel mensen met verschillende problemen, dus het is belangrijk om stellig aan te geven dat er sprake is van eetproblemen wanneer dat het geval is.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor eetstoornissen: individuele behandeling, groepsbehandeling, behandeling met je gezin of een combinatie daarvan. Er is veel mogelijk en wat past is afhankelijk van de persoon en de ernst van de klachten.

 

Links naar pagina's met meer informatie over behandeling van eetstoornissen

Proud2Bme - klik voor een overzicht van het zorgaanbod in Nederland
Eetstoornissen Ursula - Klik voor een overzicht van de behandelingen die zij aanbieden
Buro Puur - Klik voor een overzicht van het zorgaanbod in Nederland
Eten de Baas - Online behandeling voor eetproblemen
Interapy - Online behandelingen voor psychische klachten
113 Zelfmoordpreventie - Direct telefonisch of email contact bij crisis
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten - Hier kun je particuliere psychologen vinden